TV3 Membuat Permohonan Maaf Kepada Watson Nyambek

Encik Bakri oleh Encik Bakri 4 bulan yang lalu

Ketua Pegawai Eksekutif Primeworks Studios Sdn Bhd, Datuk Ahmad Izham Omar telah membuat permohonan maaf kepada Watson Nyambek ekoran insiden pengacara Sukan Tak Sentral telah mempersendakan nama baik ayah Watson.

Cubaan pengacara tersebut untuk membuat kelakar tidak menjadi kenyataan malah dikecam hebat. Korang baca sendiri permohonan maaf tersebut.

PERMOHONAN MAAF SECARA TERBUKA KEPADA SAUDARA WATSON NYAMBEK

Saya mewakili Primeworks Studios Sdn Bhd (“Primeworks Studios”), selaku Ketua Pegawai Eksekutif, syarikat penerbit rancangan Sukan tak Sentral bagi pihak TV3 dan TV9, dengan rendah diri ingin memohon maaf kepada saudara Watson Nyambek gara-gara mempersendakan nama baik ayah beliau.

PWS telah memberi peringatan kepada semua kakitangan kami untuk sentiasa peka dan sensitif dalam setiap rancangan yang diterbitkan. Pihak kami juga akan membuat kajian semula terhadap kaedah kerja operasi kami bagi mengelakkan kejadian ini berulang kembali. Kejadian yang telah berlaku ini memberi pengajaran kepada kami untuk lebih peka dengan keadaan sekeliling.

Kami amat menghormati saudara Watson, ayah dan keluarga beliau. Saudara Watson adalah seorang jaguh pecut negara serta atlit yang telah banyak berjasa mengharumkan nama negara.

Dengan itu, kami sekali lagi dengan rendah diri ingin memohon maaf di atas kesilapan kami dan memastikan perkara seperti ini tidak berulang lagi.

Datuk Ahmad Izham Omar
Ketua Pegawai Eksekutif
Primeworks Studios Sdn Bhd

SURAT PERMOHONAN MAAF
Paparkan Komen