Mourinho Puji Tindakan Genius Budak Milo Yang Menghasilkan Gol Penyamaan

Encik Bakri oleh Encik Bakri 2 minggu yang lalu

Jose Mourinho telah meraikan jaringan penyamaan Harry Kane pada minit ke-50 dengan seorang budak milo yang mana telah menjadi punca kenapa gol tersebut boleh terhasil dan tindakan budak milo itu telah menjadi viral.

Budak milo yang menjadi bualan ramai bagi peminat bola sepak dunia ketika ini merupakan seorang pemain muda di akademi Tottenham Hotspur.

Tanpa tindakan pantas daripada budak milo itu pasti gol tidak akan terhasil. Budak milo itu dengan pantas memberi bola kepada Serge Aurier untuk lontaran ke dalam dengan pantas sekali kepad Lucas Moura.

Pada ketika itu Lucas Moura berada dibelakang pemain pertahanan Olympiacos telah mengawal bola dengan baik sebelum menghantar bola dengan cantik kepada Harry Kane untuk gol penyamaan.

Kebijaksaan yang sangat genius daripada budak milo yang membantu Spurs membina serangan pantas yang membuahkan hasil. Satu keputusan yang pantas dilakukan oleh budak milo tersebut.

Jose Mourinho berterima kasih dan memberi penghormatan kepada kebijaksaan budak milo yang telah membantu Spurs menghasilkan gol penyamaan dengan satu pelukan.

Mourinho mengakui beliau sangat menyukai budak milo yang bijak kerana dapat membantu pasukan dan terus memberi pujian kepada budak milo itu ketika temuramah selepas perlawanan.

Pengurus baharu Tottenham Hotspur itu juga telah menyatakan bantuan gol untuk jaringan Harry Kane adalah milik budak milo tersebut.

"Aku sangat sukakan budak milo yang bijak seperti aku. Aku juga bekas seorang budak milo yang bijak ketika kecil."

"Beliau mampu membaca serta memahami permainan dan telah membuat satu bantuan yang penting dan beliau tidak akan lupa."

"Ini satu detik yang hebat yang tidak akan dilupakan."

Spurs telah mencipta kebangkitan sensasi dalam perlawanan ini selepas ketinggalan dua gol selepas 20 minit permainan berlangsung dan pada tamat permainan Spurs menang dengan jaringan 4-2.

Dengan kemenangan ini Tottenham Hotspur mara ke pusingan kalah mati dan Mourinho menjadi pengurus pertama membawa 3 pasukan Inggeris berbeza iaitu Chelsea, Spurs dan Manchester United mara ke pusingan seterusnya.

Jose Mourinho juga menjadi pengurus pertama membawa 6 pasukan berbeza mara ke pusingan kalah mati UEFA Champions League.

Enam pasukan tersebuat adalah Porto, Inter, Real Madrid, Chelsea, Spurs dan Manchester United.

Harry Kane menjadi pemain paling pantas menjaringkan 20 gol dalam sejarah Champions League hanya dalam 24 perlawanan.Paparkan Komen