Kompany Testimonial Match : Manchester City Legends 2-2 Premier League All Stars

Encik Bakri oleh Encik Bakri 5 hari yang lalu

Pemain pertahanan Manchester City, Vincent Kompany telah diberi penghormatan dalam perlawanan Testimonial yang menemukan Lagenda Manchester City dan sekumpulan pemain bintang yang pernah beraksi di Premier League.

Dengan kehadiran seramai 51,615 penyokong, mereka hadir bagi memberi penghormatan kepada Ketua Pasukan Macnhester City yang paling berjaya dalam sejarah kelab dalam perlawanan yang berlangsung di Stadium Ethihad.

Vincent Kompany meninggalkan City pada penghujung musim yang lalu tidak dapat beraksi dalam perlawanan ini kerana mengalami kecederaan dan perlawanan ini diteruskan bagi membantu golongan gelandangan melalui badan amal TACKLE4MCR.

Pasukan lagenda City telah diuruskan oleh Pep Guardiola yang membariskan pemain lagenda City Joe Hart, Martin Petrov, Joleon Lescott, Pablo Zabaleta, Micah Richards, Kolo Toure, Nigel de Jong, had David Silva, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, James Milner dan Dietmar Hamann.

Lain macam bukan senarai lejen City?

Premier League All-Stars pula diuruskan oleh pengurus Belgium, Roberto Martinez and Thierry Henry yang membariskan pemain lagenda sebenar, ikon dan bintang Premier League.

Sangat jahat barisan pemain ini yang terdiri daripada Edwin Van Der Sar, Shay Given, Gary Neville, Ashley Cole, Jamie Carragher, Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael Van Der Vaart, Mikel Arteta, Patrick Vieira, Robbie Keane, Robin Van Persie, Tim Cahill dan Darius Vassell.

Keputusan perlawanan antara Manchester City Legends dan Premier League All Stars berakhir dengan keputusan 2-2.

Martin Petrov membuka jaringan dengan satu rembatan padu sesedap rasa yang selalu dilakukan beliau ketika bermain dan Robbie Keane menyamakan kedudukan dengan satu tolakan ringkas, liar seperti biasa.

Robin van Persie meletakkan Premier League All Stars didepan dan dilihat akan menang dalam perlawanan ini namun Benjani Mwaruwari menyundul untuk gol penyamaan.

Kenal tak Benjani Mwaruwari?

City: Hart, Zabaleta, Toure, Lescott, de Jong, Nasri, Ireland, Silva, Wright-Phillips, Aguero, Petrov

All-Stars: van der Sar, Neville, Carragher, Carrick, Cole, Arteta, Butt, Scholes, Giggs, Keane, van Persie
Paparkan Komen