Selangor Umum Senarai Pemain Musim 2016

Encik Bakri oleh Encik Bakri 1 tahun yang lalu

Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) dan Pengurusan Skuad Liga Super Selangor Darul Ehsan menyedari bahawa perkembangan pasukan ini sentiasa diambil berat dan serius bukan sahaja oleh penyokong setia Selangor khasnya tetapi juga peminat sukan bolasepak tanahair secara keseluruhannya.

Kejayaan menjulang TM Piala Malaysia bagi kali ke 33 telah menambah keterujaan semua pihak tentang hala tuju pasukan ini terutamanya berkaitan senarai pemain yang akan mewakili pasukan ini bagi musim yang akan datang. Situasi ini telah membawa kepada banyak spekulasi dan khabar angin yang tidak terkawal sehingga akhirnya dibimbangi akan menjejaskan keharmonian pasukan.

FAS dan pasukan pengurusan telah meneliti dari setiap aspek dan prestasi pemain sebelum kami memuktamadkan senarai pemain yang akan dikekalkan bagi musim 2016. Ianya satu keputusan yang sukar kerana rata-rata prestasi pemain Skuad Liga Super Selangor dari awal musim sehingga tamat TM Piala Malaysia berada pada tahap yang meyakinkan. Namun, mengambil kira keperluan memantapkan pasukan untuk saingan Liga Super dan Piala AFC tahun hadapan, satu rombakan perlu dilakukan.

Hampir keseluruhan pemain yang dikekalkan musim 2016 ini telah pun menandatangani kontrak yang ditawarkan manakala pemain-pemain yang tidak dikekalkan akan dimaklumkan bagi mereka menjalani proses perpindahan dengan lancar. Saya yakin berdasarkan prestasi mereka yang cemerlang pasti akan menerima tawaran yang baik dari pasukan-pasukan yang lain.

FAS mengucapkan jutaan terima kasih diatas prestasi cemerlang yang ditunjukkan oleh keseluruhan pasukan dalam musim 2015 ini. Semoga dengan pengumuman ini, sebarang spekulasi dan khabar angin akan terhenti dengan sendirinya dan diharap perancangan pasukan Selangor berjalan lancar bagi menghadapi saingan pada tahun 2016

Y.B. Amirudin bin Shari
Pengurus Pasukan Liga Super Selangor Darul Ehsan

Selangor Umum Senarai Pemain Musim 2016

selangor-umum-senarai-pemain-musim-2016

Gambar : FA Selangor

Selangor umum senarai pemain musim 2016 bagi mengahadapi Liga Malaysia 2016. Berita baik Robert Cornthwaite dikekalkan manakala dua kuota pemain import dan baki pemain tempatan masih kosong serta jurulatih musim depan juga belum diumumkan.

Pemain Tempatan Selangor Yang Dikekalkan

Azrif Nasrulhaq
Nazmi Faiz Mansor
Norazlan Razali
Rizal Fahmi
Saiful Ridzuwan
S Veenod
Hazwan Bakri
Sharom Kalam
Bunyamin Omar
Raimi Md Nor
Fitri Shazwan
Abd Hadi Yahya
Azmi Muslim

Pemain Import Selangor

Andik Vermansyah
Robert Cornthwaite

Pemain Baru Selangor

Hafiz Kamal - Pahang
R Gopinathan - Pahang
Khairul Azhan - Pahang
Razman Roslan - Pahang

Pemain Yang Digugurkan Selangor

S. Subramaniam
Afiq Azmi
A. Thamil Arasu
Mohd Hamsani Ahmad
Muhd Syamim Othman
K. Thanaraj


Share Tweet


Paparkan Komen