"Pihak Pengurusan Tidak Campur Tangan Dalam Aspek Kejurulatihan" Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa)

Encik Bakri oleh Encik Bakri 2 tahun yang lalu

“SAYA terkejut dengan dakwaan itu, setahu saya, kami memberikan kebebasan penuh kepadanya mengendalikan pasukan," kata Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Datuk Rosmadi Ismail.

Baca Juga : Azraai Khor Letak Jawatan Selaku Jurulatih Kelantan

Menurutnya dakwaan Mohd Azraai Khor Abdullah mengenai adanya 'tangan ghaib' yang mengganggu tugasnya sebagai jurulatih skuad The Red Warriors, adalah serius.

"Pihak pengurusan tidak campur tangan dalam aspek kejurulatihan," katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, pihaknya memandang serius dakwaan itu dan akan segera membuat siasatan apa lagi ketika ini, naib juara Piala FA musim ini terperosok di kelompok bawahan Liga Super.

Beliau mengulas tindakan Mohd Azraai Khor, 62, yang meletak jawatan sebagai jurulatih Kelantan semalam, kurang empat bulan selepas mengambil alih tugas itu daripada George Boateng pada 24 Mac lepas.

Rosmadi berkata, Mohd Azraai Khor sudah memaklumkan kepada Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa mengenai peletakan jawatannya.

"Presiden (Annuar) akan adakan mesyuarat dalam masa terdekat untuk menyelesaikan masalah ini dan buat masa ini tugas jurulatih akan diambil alih Zahasmi Ismail," katanya.

Baca : Tan Sri Annuar Musa Mahu Misteri “Tangan Ghaib” Di Dedahkan

Sementara itu, Pengurus Kelantan, Azman Ibrahim berkata, Zahasmi yang juga bekas pemain kebangsaan akan mengendalikan latihan pasukan TRW bermula hari ini.

"Kita akan tunggu keputusan rasmi daripada pengurusan tertinggi Kafa mengenai siapa jurulatih baharu pasukan itu dan buat sementara Zahasmi akan memangku tugas ketua jurulatih ," katanya.

Untuk rekod, di bawah kendalian Mohd Azraai Khor, Kelantan hanya mencatat tiga kemenangan, dua seri dan tujuh kekalahan daripada 12 perlawanan dalam Liga Super dan Piala FA tahun ini.

Beliau turut membawa Kelantan ke pentas final Piala FA tahun ini sebelum tewas 3-1 di tangan wakil Singapura, Lions XII. - Bernama


Share Tweet


Paparkan Komen