Keputusan Penuh The Best FIFA Football Awards 2016

Encik Bakri oleh Encik Bakri 1 tahun yang lalu

Di Malaysia kemenangan Faiz Subri untuk FIFA Puskas Awards telah menenggelamkan kemenangan kategori lain. Berikut merupakan pemenang bagi anugerah mengikut kategori masing-masing.

The Best FIFA Men's Player 2016

Cristiano Ronaldo menepati ramalan dan membuatkan Messi serta peminatnya menangis lagi. Manakala Griezmann hanya mampu melihat dari jauh.

The Best FIFA Women's Player 2016

FIFA Puskas Award 2016

FIFA Award For Outstanding Career

Falcao The King Of Futsal memenangi anugerah khas untuk perjalanan kariernya yang luar biasa seperti jutawan Luxor yang luar biasa hebat.

TheBest FIFA Men's Coach 2016

Dilly Ding! Dilly Dong! Ranieri menang jurulatih terbaik dengan membawa Leicester City menjuarai Liga Perdana Inggeris yang ibarat satu kisah dongeng dengan mengetepikan Fernando Santos dan Zidane

FIFA Fair Play Award

Atletico Nacional memenangi anugerah ini kerana menghadiahkan kemenangan kepada pasukan Chapecoense yang terlibat dalam nahas pesawat.

The Best FIFA Women's Coach 2016

The Best FIFA Fan Award

Kemenangan bersama untuk pasukan bakal juara dan Borrussia Dortmund kerana sama-sama menyanyikan lagu Kau Tidak Akan Berjalan Keseorangan #YNWA

The Best FIFA FIFPro 2016

Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta, Lionel Messi, Luis Suarez, Cristiano Ronaldo.

The Best FIFA Tweet Ever 2016

Pengacara The Best FIFA Football Awards 2016

Tahniah Pemenang. Jumpa Lagi Tahun Depan! Subuh Baru Cabut!
Paparkan Komen